The Dead Weather komt met tweede plaat

Vrouwlief, Karen Elson, releast binnenkort haar debuutplaat, maar intussen blijft ook Jack White niet bij de pakken zitten. Nee, nog geen nieuwe White Stripes, wel een tweede voor dat andere groepje van ‘m, The Dead Weather, met Alison Mosheart van The Kills.

The Dead Weather werd vorig jaar aangekondigd als een nieuwe supergroep. Naast Alison Mosheart en Jack White deden immers ook Dean Fertita (QOTSA) en White’s maatje Jack Lawrence van The Raconteurs mee. Hun eerste plaat Horehound zag al dat talent gebundeld, al was het verdomd een harde noot om te kraken. Nauwelijks een jaar later ligt de opvolger klaar en die heet onheilspellend Sea Of Cowards.

White kondigde enkele maanden geleden al aan dat er een vijfentwintigtal nieuwe nummers geschreven waren en dat die “bluesier and heavier” zouden klinken. Eerste single “Die By The Drop” laat voorlopig in het midden of dat daadwerkelijk zo is en lijkt tamelijk in het verlengde van Horehound te liggen. Zelf kan u oordelen vanaf 7 mei, want op die dag ligt de plaat in de winkel.

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

zeventien + 4 =