Jack White vraagt patent aan voor Triple Decker Record

Naam: Jack White. Beroep: muzikant, songsmid, producer, platenbaas, workaholic én dus ook uitvinder. Dat de man een voorliefde heeft voor vinyl is algemeen geweten, nu heeft hij dat nog een stapje verder gevoerd door het schijfje met drie kanten, de Triple Decker Record uit te vinden.

Het gaat hier om de nieuwe single van The Dead Weather “Blue Blood Blues” die 17 september uitkomt. Het schijfje verschijnt in een oplage van 300 stuks, waarvan er 100 in de eigen platenzaak in Nashville verkocht worden en de rest via geselecteerde platenboeren wereldwijd en mailorder.

De Triple Decker Record bestaat uit een 12 inch, met daarin verstopt een 7” single waarop een niet eerder uitgebracht nummer staat. Wat hebt U nodig om het schijfje af te spelen? Een platenspeler, een schroevendraaier en een dosis geluk — wat betreft het vinyl in handen te krijgen –. En voor wie nu nog met de oren klappert qua uitleg, zoals het een goed marktkoopman betaamd legt Dhr. White het hele concept hierbeneden nog eens haarfijn uit:

Overigens is de single “Blue Blood Blues” ook als ‘gewone’ 7 inch, 12 inch en Tri Color 45s te krijgen via de Third Man Record webshop.

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

1 × vijf =