Na alle nevenprojecten, een nieuwe Strokesplaat

Alle vijf de bandleden hielden zich de laatste jaren op met nevenprojecten, maar in september zou hij dan toch in de rekken moeten liggen: de vierde plaat van The Strokes. Dat bevestigde frontman Julian Casablancas aan The Chicago Tribune.

Lang geleden alweer dat The Strokes volop in the picture stond. Wij herinneren ons “Hard To Explain” uit dat geweldige debuut Is This It, de single die ongeveer gelijktijdig uitkwam met “Hotel Yorba” van The White Stripes. Beide bands braken door, maar het was het rood-witte duo dat haar niveau het best kon handhaven. Met The Strokes ging het op haar derde plaat een beetje bergaf en de leden lasten dan ook wijselijk een break in om even afstand te doen van de groep en van elkaar.

Drummer Fabrizio Moretti nam een plaat op met Little Joy, bassist Nikolai Fraiture deed hetzelfde als Nickle Eye en Albert Hammmond Jr. kwam met twee soloplaten op de proppen. Eind vorig jaar kwam uiteindelijk ook het langverwachte solo-album van Casablancas in de rekken te liggen.

Ook omwille van “creatieve meningsverschillen” liet die vierde plaat zo lang op zich wachten, zo bevestigde Casablancas meermaals in interviews. Toch waren er al die tijd geruchten dat The Strokes wel degelijk in de studio zat om aan aan een nieuwe plaat te werken. Bij deze staat dat nieuws nu zwart op wit op papier en meer nog: er zijn ook een aantal festivalconcerten in Europa gepland. In juni is de band al in Groot Brittanië, Duitsland en Zwitserland te zien. U begrijpt wellicht waar wij bij deze op aansturen, Herman!

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

6 + 18 =