Geen Democrazy-concerten meer in Minnemeers

Vanaf 25 maart kunnen geen concerten meer plaatsvinden aan de Minnemeers, zo besliste het Gentse stadsbestuur gisteren. Aanleiding zijn de aanhoudende klachten over geluidsoverlast. Een serieuze aderlating voor muziekminnend Gent.

Sinds 2008 organiseert Democrazy haar optredens voornamelijk aan de Minnemeers, maar sinds een klacht van de buren kunnen daar geen concerten meer gegeven worden. De geluidsoverlast veroorzaakt door fuiven en concerten werd door het Gentse stadsbestuur strijdig bevonden met het milieureglement. De buren kunnen opgelucht ademhalen, maar de concertorganisatoren van Democrazy zitten met de handen in het haar.

Vanaf 25 maart dient Democrazy uit te kijken naar een nieuwe locatie. Gelukkig toont de Gentse muziekscene zich hulpvaardig en biedt het de organisatie een tijdelijk onderkomen voor de acht reeds geplande optredens. Het concert van aanstaande zondag (The Fleshtones en The Bellrays) wordt overgeplaatst naar de Centrale. Voor de overige zeven concerten (waaronder The Van Jets en Mintzkov) wordt uitgeweken naar de Vooruit. Tickets blijven geldig en aan de data wordt, mits enkele uurwijzigingen, niet gesleuteld.

Democrazy zag het levenslicht in 1987. De organisatie verwierf bekendheid met ondermeer optredens van Nirvana, Faith No More en Afghan Whigs voor hun internationale doorbraak. Rond de eeuwwisseling werd besloten om Democrazy om te dopen tot een concertorganisatie zonder eigen infrastructuur. Sinds 2008 organiseert Democrazy haar concerten voornamelijk in een bijgebouw van NTGent, aan de Minnemeers. Binnenkort zullen ze deze stek dus definitief moeten verlaten. De organisatoren gaven toe met de zaal ook een stukje van de eigen identiteit te verliezen. Ze maken zich zorgen over de toekomst, maar laten het hoofd niet hangen en zijn vast op zoek naar nieuwe mogelijkheden om een gepast programma te kunnen blijven realiseren.

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

vier × 3 =