Belle And Sebastian trekt de lente op gang

Als een priemende zonnestraal doorheen een plensende Schotse regenbui: er is goed nieuws voor de fans van Belle And Sebastian. De band gaat een nieuwe plaat opnemen. Enkele basale journalistieke vragen leren u er meer over.

Wie? Belle And Sebastian dus, het zevenkoppige indiepopgezelschap rond frontman-zanger Stuart Murdoch dat we kennen om haar dartele en schijnbaar naieve popsongs met een hoekje af.

Wat? De nakende opname van een nieuwe plaat. Als we goed geteld hebben al de tiende voor de band en de eerste studioplaat sinds The Life Pursuit uit 2006.

Waar? Voor de opnames trekt Belle And Sebastian naar Los Angeles. “Cheerio” aan de druilerige thuisbasis Glasgow dus, zoals de band het op haar website komt te zeggen.

Wanneer? In de wel erg nabije toekomst, want momenteel wordt er volop aan nieuwe songs geschaafd en die zijn spoedig rijp voor opname.

En waarom? Omdat het hoogtijd werd voor die tiende plaat, verdorie, en voor een aansluitende tournee natuurlijk.

Want inderdaad, een tour komt er dus ook. De band heeft zelfs al enkele festivaldata voor de zomer geprikt. Zo staat ze op 11 juli op het Ruisrock festival in Finland en gaat het vier dagen later richting Noorwegen. Meer concertdata worden later meegedeeld, met daaronder hopelijk ook een doortocht in België. Misschien een Schot in de roos voor de Pukkelpopprogrammatie, Chokri?

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

veertien − twaalf =