Maynard James Keenan maakt een film over wijn

De Tool voorman heeft de micro voorlopig even aan de wilgen gehangen om een documentaire te draaien over zijn andere grote passie, de wijn. Blood Into Wine – had zomaar een albumtitel kunnen zijn – heet het nieuwe project van Keenan dat een paar dagen geleden in première ging.

Nu is het geen vreemd gegeven dat muzikanten als hobby zich op het boerenbedrijf storten, de een wat meer hands on dan de ander. Zo gingen Alex James – werd kaasboer -, Damien Rice – was boer in Toscane – en Sting – ook al wijnboer – de frontman van Tool, Puscifer en A Perfect Circle voor. In 2003 stortte Keenan zich op de wijnhandel en werd hij eigenaar van Caduceus Cellars en Stronghold Vineyards. Sindsdien worden ook al zijn muzikale projecten buiten de belangrijkste weken van het wijnjaar gepland.

Blood Into Wine volgt Keenan en mede-eigenaar Eric Glomski terwijl ze vanuit de woestijn een goedlopende wijngaard in Arizona proberen op te zetten. Een voorproefje vindt U na de sprong. Eens zien of we de afdronk kunnen appreciëren. Het is in ieder geval een korte glimp in het leven van de man die zijn privéleven normaal gezien afschermt.

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

twaalf + 8 =