Faithless eist opnieuw de zaterdagavond op

Wat zou er nog van Faithless zijn? Wel, blijkbaar is de band opnieuw – nog steeds? – alive and kicking. Ze kondigt drie jaar na To All New Arrivals een nieuwe plaat aan en die zou opnieuw potten moeten breken. Maar dat werd van de laatste van Massive Attack natuurlijk ook gezegd..

“Faithless is zó 1998.” Het klinkt aannemelijk, niet? Eind vorige eeuw scoorde de groep haar grootste hits, maar na de milleniumwende werd de band rond de charismatische predikant Maxi Jazz vooral een headliner op festivals zonder muzikaal nog echt veel te bewijzen. Hun laatste platen gaven blijk van een kwalitatief neerwaartse spiraal en de buzz die al een hele tijd niet meer rond de groep hangt, deed vermoeden dat het met Faithless zo goed als gedaan was.

Niet dus. Op 17 mei verschijnt The Dance, het vijfde reguliere Faithlessalbum en als we Maxi Jazz mogen geloven bevat die plaat “some dance tunes which we hope will be the soundtrack to many Saturday nights for a while to come”. Opvallend ook is de guest list waarop dit keer niet enkel de obligate Dido prijkt, maar ook Dougy Mandagi van The Temper Trap en ene Mia Maestro. Maar skeptisch van aard redeneren wij: een guest list is één ding, een song die naast “Insomnia” kan staan een ander. Wij begonnen niet zomaar over Massive Attack.

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

veertien + negen =