Yorke bombardeert solo-band tot Atoms for Peace

Thom Yorke heeft de band van zijn solo-project eindelijk een naam gegeven. De voorheen naamloze groep muzikanten zal nu onder leiding van Yorke als Atoms for Peace op de planken staan.

In 2006 heeft Yorke al een eerste soloplaat uitgegeven, The Eraser. Hij maakte het album door onuitgegeven nummers en opnames van Radiohead te recycleren op zijn laptop en er hier en daar een extra gitaar aan toe te voegen. Volgens Yorke zelf heeft hij nog nooit een solo-plaat gemaakt; zonder de hulp van de andere Radiohead-leden en producer Nigel Godrich was er nooit sprake geweest van The Eraser.

Hij heeft enkele optredens gegeven in het kader van zijn “solo-werk” met Flea (Red Hot Chili Peppers), Joey Waronker (R.E.M., Beck), Mauro Refosco (Forro in the Dark) en dus Radiohead-producer Nigel Godrich. Naar het vijftal werd tot voor kort verwezen als “Euhm… die andere band van Thom Yorke” of ook wel “Thom Yorke????”, maar nu gaat de groep door het leven als Atoms for Peace.

Atoms for Peace is een track van The Eraser. “It has been decided that we call ourselves Atoms For Peace. Hope you like the name. It seemed bleedin’ obvious”, aldus Yorke op de webstek van Radiohead. De song verwijst naar een speech die Amerikaans president Eisenhower gaf in 1953.

Het is niet zomaar dat Yorke zijn band verzamelt onder een naam; ze plannen een korte tour van twee weken in de US. Voorlopig zijn er dus nog geen Europese, laat staan andere tourdates.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

5 + twaalf =