Trentemøller retørns

Eindelijk, het is zover. Want veel meer dan naar een Fed Cupvereniging van Clijsters en Henin, kijken wij sinds 2006 uit naar nieuw materiaal van Anders Trentemøller. En kijk, het wachten wordt beloond; in mei verschijnt Into The Great Wide Yonder, de nieuwe plaat van onze favoriete Deen.

Vier jaar geleden bracht Trentemøller The Last Resort uit. “Een intrigerend werkstuk van een veelzijdige artiest”, schreven we toen over dat debuut. En daar bleek geen letter van gelogen; de plaat leverde Trentemøller een cultstatus op, die reikt tot ver buiten de elektronicaniche. De Deen ging touren, vergezeld van een liveband, en liet onder meer op Pukkelpop en Roskilde een diepe indruk na. Toen werd het echter stil. Akkoord, de marketingmachine bleef draaien en vuurde volop remixen, verzamelaars en een liveplaat op ons af, maar nieuw materiaal bleef uit. Daar komt in mei dus eindelijk verandering in met het verschijnen van de man zijn tweede album Into The Great Wide Yonder. Hoe de plaat precies zal klinken, daar hebben we voorlopig nog het gissen naar. Maar onder meer een mandoline, strijkers en akoestische gitaren werden in de opnameruimte gesignaleerd, waarmee Trentemøller wel eens een nieuwe richting zou kunnen inslaan.

De eerste single “Sycamore Feeling” — die gepaard zal gaan met remixes van onder andere Thomas Schumacher en de alomtegenwoordige Gui Boratto — verschijnt al begin april en na de zomer zal Trentemøller opnieuw op tour trekken met zijn liveband. Tenzij een of andere festivalorganisator hem kan overtuigen om daar wat vroeger aan te beginnen…

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

19 − 5 =