Sigur Rós gooit nieuw materiaal in de vuilbak

Het nieuwe album van Sigur Rós zal dan toch niet voor binnenkort zijn. Niet alleen hebben ze al hun nieuw materiaal de deur uit getrapt, ze lassen ook een pauze in, want “Everybody in the band is having babies.”

In mei vorig jaar kondigde het IJslandse kwartet nog aan dat hun nieuwe album al bijna ingeblikt was; het zou een tragere en meer uitgesponnen plaat worden, te verwachten in 2010. Ondertussen heeft 09 plaats gemaakt voor 10 dus de fans begonnen al uit te kijken naar hun nieuwe muziekvoer, maar zij zullen toch nog even moeten wachten. “We haven’t got a new album ready. We started to record something, but then we chucked it all away”, aldus frontman Jónsi Birgisson.

De band gooit als het ware het album met het badwater weg, want er zijn enkele kleine redenen voor het oponthoud: “Everybody in the band is having babies.” Birgisson verklaart in één adem dat de band inderdaad voor onbepaalde tijd een pauze inlast.

Voor de fans die niet zonder een IJslandse experimentele injectie kunnen, is er het solo-album van Birgisson, Go, dat op 22 Maart uitkomt. De eerste single heet “Boy Lilikoi” en is al te beluisteren op zijn website.

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

vijf × 5 =