Gorillaz zijn terug met Plastic Beach

Gorillaz, ieders favoriete geanimeerde band, is terug met een nieuw album. Op Plastic Beach zal de band samenwerken met grote namen zoals Mos Def, Lou Reed, Snoop Dogg en De La Soul. Sinds gisteren kan je “Stylo”, de vooruitgeschoven single, al vinden op het internet. Op het album is het nog wachten tot maart.

Gorillaz are back! 5 jaar de release van hun vorige album, Demon Days brengt Gorillaz nieuw werk uit. Plastic Beach komt uit op 8 maart, maar de nieuwe song “Stylo” is nu al volop te downloaden via de gebruikelijke kanalen.

Voor Plastic Beach trokken Noodle, Russel Hobbs en Murdoc Niccals zich terug op een mysterieus drijvend eiland in de Stille Zuidzee. Daar bouwden ze eigenhandig het Plastic Beach hoofdkwartier met de aangespoelde wrakstukken der mensheid. Toch konden Gorillaz veel bekende namen aantrekken voor hun nieuwe album. Onder andere Lou Reed, Mark E Smith, Bobby Womack, De La Soul, Snoop Dogg, Mick Jones, Paul Simonon verleenden hun medewerking aan het nieuwe album.

De tracklist ziet er alvast als volgt uit:

 1. Orchestral Intro (featuring Sinfonia ViVA)
 2. Welcome To The World Of The Plastic Beach (feat. Snoop Dogg and Hypnotic Brass Ensemble)
 3. White Flag (feat. Kano, Bashy and The National Orchestra For Arabic Music)
 4. Rhinestone Eyes
 5. Stylo (feat. Bobby Womack and Mos Def)
 6. Superfast Jellyfish (feat. Gruff Rhys and De La Soul)
 7. Empire Ants (feat. Little Dragon)
 8. Glitter Freeze (feat. Mark E Smith)
 9. Some Kind Of Nature (feat. Lou Reed)
 10. On Melancholy Hill
 11. Broken
 12. Sweepstakes (feat. Mos Def & Hypnotic Brass Ensemble)
 13. Plastic Beach (feat. Mick Jones & Paul Simonon)
 14. To Binge (feat. Little Dragon)
 15. Cloud Of Unknowing (feat. Bobby Womack and Sinfonia ViVA)
 16. Pirate Jet

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

4 × drie =