Eindejaarslijstje 2009 van Vincent Merckx

2009 in vijf albums. Eigenlijk is het waanzin. Dit jaar was er een van veel muziek luisteren, maar niet noodzakelijk nieuwe releases. Vooral oude muziek, eigenlijk. Maar om te bewijzen dat we zelf niet altijd de trein missen, hierbij de vijf albums die ons dit jaar wél van in het begin mee kregen.

 1. Mastodon :: Crack The Skye      
  Mastodon doet een Led Zeppelin. Alle clichés van de rock-‘n-roll en heavy metal in één lang meesterwerkje. De inloopperiode was de moeite, maar wat we ervoor terugkregen eveneens. Beter materiaal om een thesis bij te schrijven bestaat er niet.
 2. Burnt By The Sun :: Heart Of Darkness     

  Een onwaarschijnlijke kopstoot van sludge en hardcore. Een shot pure waanzin.

 3. The Bony King Of Nowhere :: Alas My Love     
  Ik kocht deze cd omdat ik jong talent wou steunen. Ik bleef ‘m de hele winter lang draaien omdat hij gewoon verdomd goed is.
 4. Lamb Of God :: Wrath     

  Net als Mastodon ondertussen vaste waarden in ons eindejaarslijstje. Herpakten zich na het achteraf gezien toch vrij zwakke Sacrament met een ongepolijst stukje kwaliteitsmetal.

 5. Editors :: In This Light And On This Evening      De hype van het jaar, en wat mij betreft oververdiend.

Vielen net uit de boot: Alice In Chains :: Black Gives Way To Blue. En dat enkel en alleen omdat een top-zes maar lullig zou staan. Lane draait zich om in zijn graf, en hij heeft nog gelijk ook.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

een × twee =