Eindejaarslijstje 2008 van Vincent Merckx

 

 1. Amenra :: Mass IIII     Lang (goed, nu ook weer niet zó lang, maar toch) hebben we betwijfeld of Amenra zichzelf na het fantastische III nog zou kunnen overtreffen. Wij dwaalden. IIII is luider, genuanceerder, wanhopiger. De oprechtheid is echter nog steeds dezelfde.
 2. Cat Power :: Jukebox     2008 had maar drie weken nodig om met een klepper van formaat op de proppen te komen. Na het (disclaimer: voor óns) wat tegenvallende The Greatest covert Cat Power terloops nog eens een wereldplaat bij elkaar. Dankuwel daarvoor.
 3. Headless Heroes :: The Silence Of Love     Een top 3 die voor twee derde uit coverplaten bestaat: het lijkt bijna een flauwe mop. En toch: 2008 zal ons individuele geheugen ingaan als het jaar van de fantastische-nummers-die-niet-door-de-originele-uitvoerders-gebracht-worden. Alela Diane, veel reverb en die plakkende blues: meer hadden we tijdens die voorbije negentig herfstavonden even niet nodig.
 4. Cavalera Conspiracy :: Inflikted
 5. Aborted :: Strychnine.213
 6. Textures :: Silhouettes
 7. Gojira :: The Way Of All Flesh
 8. Soilent Green :: Inevitable Collapse In The Presence Of Conviction
 9. Earth :: The Bees Made Honey In The Lion's Skull
 10. The Gutter Twins :: Saturnalia
 11.  

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

3 × 1 =