Luxueuze reissue van Worst Case Scenario

Een nieuw album binnen een jaar, door Barman zelf aangekondigd in diverse interviews bij het verschijnen van Vantage Point, dat zien we hier bij Goddeau niet meer gebeuren. Maar niet getreurd fans van all things dEUS want na de documentaire van Manu Riche: Tempo Of A Restless Soul komt eind volgende maand debuutplaat Worst Case Scenario opnieuw uit met allerlei extra’s zoals nog maar eens een documentaire: Time Is The State Of My Jeans.

20 november zal het schijfje, dat ons doet terugdenken aan jeugdhuizen, afgetrapte Dr. Martens en modderige weides, in de platenzaak liggen om te vieren dat de band uit Antwerpen inmiddels 15 jaar platen maakt. Dat ze nog bestaan mag al een klein wonder heten met al de personele wisselingen in dat anderhalve decennium. De heruitgave zal twee cd’s bevatten, het geremasterde origineel en b-kantjes van de singles plus een dvd met allerlei extra’s, zoals de nieuwe documentaire Time Is The State Of My Jeans: The Making of Worst Case Scenario, live-materiaal uit de beginperiode, een VPRO reportage over het album en foto’s uit de beginperiode.

De documentaire laat onder andere Brian Molko (Placebo), Gary Lightbody ( Snow Patrol) en Guy Garvey (Elbow) aan het woord over Worst Case Scenario en wat die plaat voor hen persoonlijk betekent heeft.

In het kader van die re-release van Worst Case Scenario zal de nieuwe digitale zender Acht TV een heuse dEUS themaweek organiseren waarin behalve de documentaire, ook een compilatie van de twee Pukkelpop concerten van dit jaar uitgezonden wordt. Die andere docu Tempo Of A Restless Soul zal trouwens binnenkort bij Hoge Bomen op Canvas te zien zijn en waarschijnlijk ook in een stuk of wat arthouse-bioscopen maar daar zijn makers Riche en Lambeets nog niet helemaal uit.

Met andere woorden genoeg dEUS om de winter door te komen – of om onder het donsdeken te kruipen als Barman en de zijnen U gestolen kunnen worden -.

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

zeven + 17 =