Geen albums meer voor Radiohead?

In mei kregen we nog te horen dat Radiohead weer in de studio zat maar blijkbaar moeten we ons tot nader order niet aan een nieuwe langspeler verwachten. “None of us want to go into that creative hoo-ha of a long-play record again. Not straight off,” aldus frontman Thom Yorke in een interview met The Believer. De single en de EP zijn momenteel de voorkeursmedia van de groep uit Oxford.

“Bij In Rainbows werkte het albumconcept nog omdat we een strak omlijnd idee hadden van waar we naartoe wilden, maar we zijn het allemaal eens dat we daar niet opnieuw kunnen induiken. It’ll kill us.”, meent de zanger. Waar we ons wel aan mogen verwachten is een EP met songs geschreven voor en uitgevoerd met een heus orkest. “Johnny (Greenwood) en ik praten daar al lang over, maar het kwam er nooit van.”

Vorige week kregen we al een voorsmaakje van Radiohead nieuwe stijl, met het orkestrale eerbetoon aan de overleden Engelse Eerste Wereldoorlog-veteraan Harry Patch. In het interview heeft Thom Yorke het ook nog over de dood van de cd, het einde van de platenindustrie en de moeilijkheid om ecologisch verantwoord te touren.

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

een × een =