Robbie Williams stopt met staken

De King Of Pop mag dan definitief dood zijn, er zijn nog altijd verschillende popprinsen die op zijn troon azen. Robbie Williams bij voorbeeld. De zanger-die-niet-aan-zijn-verleden-bij-Take-That-herinnerd-wil-worden verrijst dit najaar uit zijn as met een nieuwe single en een nieuw album.

De nieuwe plaat verschijnt op 9 november en zal Reality Killed The Video Star heten. Het gaat om het eerste studioalbum sinds Rudebox uit 2006. Het nieuws betekent meteen het einde van Robbie’s staking tegen zijn platenmaatschappij EMI. Het protest begon in januari toen de wereldverbeteraar in Williams ontwaakte als gevolg van een gedeeltelijke overname van de platengigant door investeringsmaatschappij Terra Firma. Blijkbaar is zijn rebellie ondertussen een stille dood gestorven want het nieuwe album komt gewoon uit op Virgin/EMI.

De titel van de achtste soloplaat van Robbie Williams verwijst naar “Video Killed The Radio Star”, het bekende hitje van The Buggles, en lang geleden de allereerste clip ooit vertoond op MTV. En dat is niet toevallig want de producer van het album is Trevor Horn, destijds de frontman van The Buggles. Het nieuwe album van Robbie Williams wordt voorafgegaan door de single “Bodies” op 12 oktober.

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

een + twee =