Nick Cave wil onze leesbeleving veranderen

Het muzieklandschap op zijn kop zetten is niet meer genoeg voor heerschap Cave tegenwoordig, nee meneer gaat onze manier van een boek lezen radicaal veranderen. Althans dat is toch de bedoeling van de e-book versie van The Death of Bunny Munro dat in september verschijnt.

U hebt er wel een iPhone voor nodig om mee te kunnen, want de Enhanced Edition van het boek is alleen te beluisteren via dit überhippe medium. Dat boeken schrijven inmiddels ook al jaren een passie is voor Nick Cave is geen geheim maar de ‘ouderwetse’ boeken kunnen nu dankzij hem (en een ‘slick’ design bureau) in de open haard/kachel gesmeten worden. Het boek dat gaat over de laatste roadtrip van deur-tot-deur verkoper Bunny, een dranklustige seksmaniak, werd afgelopen jaar in de tourbus geschreven door Cave. De uitgebreide audiobook versie zal behalve de normale lettertype/kleur wijzingen dat een e-book met zich meebrengt ook speciale features bevatten, zoals het meelezen met Nick Cave terwijl hij het boek voorleest, een soundtrack geschreven door The Bad Seeds violist Warren Ellis die beluisterd kan worden tijdens het ‘lezen’ en ondertussen kunt U ook nog social networken. Dus niet meer óf lezen óf luisteren naar een boek maar beide zijn mogelijk als U bijvoorbeeld last heeft van dansende lettertjes. Of Nick Cave hiermee een voorloper is van het ‘nieuwe lezen’ zal nog moeten blijken maar mocht U nog niet overtuigd zijn dan kunt U ook gewoon het papieren boek aanschaffen of de normale audioversie beluisteren. Een voorproefje vindt U alvast op zijn website. Als U meer van de performende Cave houdt dan is een tripje naar Carré in Amsterdam in oktober de moeite waard aangezien er vooralsnog geen ‘spoken word’ optredens zijn vastgelegd voor België.

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

3 × 2 =