Eugene McGuinness maakt nieuw album in vijf dagen

Zijn naam doet het misschien niet vermoeden, maar van de huidige invasie aan snotneuzen binnen de rockwereld is Eugene McGuinness toch veruit de leukste. Creatief mag je hem ook wel noemen, want na zijn EP The Early Learnings of Eugene McGuinness uit de zomer van 2007 en zijn naar zichzelf vernoemd debuutalbum Eugene McGuinness van eind vorig jaar, heeft meneer er al een nieuwe klaar: Glue.

De 22-jarige Eugene McGuinness, afkomstig uit Londen maar werkzaam in Liverpool, staat amper zes maanden na zijn eerste plaat al klaar met een opvolger. “Ik kan er niet aan doen”, aldus Eugene in een interview met ClashMusic. “Ik denk niet dat iemand al zit te wachten op een nieuw album van mij, maar het is nu eenmaal af. I’ll be ramming it in people’s faces.” U weze gewaarschuwd.

Glue werd opgenomen in vijf dagen, zonder een echte producer. “Well we had a producer, engineer guy”, voegt Eugene eraan toe. Benieuwd of het nieuwe album, dat later dit jaar zal uitkomen, veel weg zal hebben van Eugene McGuinness van eind 2008. U weet wel, die heerlijk harmonieuze plaat met een verbazend stemgeluid dat nu eens aan Damon Albarn, dan weer aan Morrissey deed denken.

Alles werd live opgenomen, vertelt Eugene, “so it’s very ‘bandy’.” Aan de band die Eugene McGuinness vormde sinds de release van The Early Learnings… zijn voor de opnamen van de nieuwe plaat nog enkele muzikanten toegevoegd. Er zullen invloeden te horen zijn van The Sonics, waar Eugene’s band ook enkele nummers van heeft gecoverd. Het album zal vermoedelijk ook iets rauwer klinken: “We proberen cool te doen met gitaren.” Vreemde woorden van een behoorlijk uncoole Eugene McGuinness, maar we geven hem graag het voordeel van de twijfel. Ram maar in onze smoel, die nieuwe plaat!

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

3 − twee =