Tortoise is terug in juni

Als we even de tussendoortjes zoals The Brave And The Bold, het coveralbum met Bonnie 'Prince' Billy, en A Lazarus Taxon, de box met remixes en rareties, vergeten, is het ondertussen vijf jaar geleden dat Tortoise nog van zich liet horen. Volgende maand komt met Beacons Of Ancestorship echter een einde aan de stilte.

Dat Tortoise zo lang heeft gewacht om nieuw eigen materiaal uit te brengen heeft te maken met de vele zijprojecten waar de verschillende bandleden de voorbije jaren bij betrokken waren. Maar op 22 juni is er eindelijk het vervolg op It's All Around You uit 2004. Op nieuweling Beacons Of Ancestorship tast de groep uit Chicago verder de grenzen van de rockmuziek af, iets waar ze ondertussen al bijna 20(!) jaar – slik, we worden oud – mee bezig zijn.

Concertdata langs deze zijde van de oceaan zijn er voorlopig nog niet maar bij wijze van proevertje kan u op de myspacepagina van de groep al eens luisteren naar “Prepare Your Coffin” en “High Class Slim Came Floatin' In”, een nummer van acht minuten over de ravecultuur en tevens openingsnummer van de nieuwe plaat. Liefhebbers van hapklare brokjes kunnen zich beter onthouden!

Tracklist Beacons Of Ancestorship:
1 High Class Slim Came Floatin' In
2 Prepare Your Coffin
3 Northern Something
4 Gigantes
5 Penumbra
6 Yinxianghechengqi
7 The Fall Of Seven Diamonds Plus One
8 Minors
9 Monument Six One Thousand
10 de Chelly
11 Charteroak Foundation

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

18 − 12 =