Jack White drumt in nieuwe band met Kills-zangeres

Jack White kan het blijkbaar echt niet laten om de studio op te zoeken of een podium te bestijgen. Vorig jaar was er al het duet met Alicia Keys als bezigheidstherapie en nu behalve The White Stripes ook The Raconteurs op rust zijn, heeft de gitarist weer eens een nieuw groepje opgericht. Daarin speelt hij zowaar drums. The Dead Weather heet zijn nieuwe band waarin ook Alison Mosshart, de Amerikaanse en vrouwelijke helft van The Kills haar ding doet.

Buiten Jack White en de femme fatale van The Kills zit er nog schoon volk in het nieuwe collectief. Jack Lawrence (The Raconteurs, The Greenhornes) neemt de bass voor zijn rekening en Dean Fertita (Queens Of The Stone Age, The Raconteurs) speelt gitaar. The Dead Weather speelde een eerste concert in White's thuisbasis Nashville en heeft zelfs al een volledig album klaar. De LP zal Horehound heten en verschijnt in juni. n afwachting is er de single “Hang You From The Heavens” die trouwens via de webite van de groep te beluisteren is. B-kantje is een cover van Gary Numan's “Are Friends Electric?” De groep plant ook een tournee.

Track List Horehound
1. 60 Feet Tall
2. Hang You from the Heavens
3. I Cut Like a Buffalo
4. So Far from Your Weapon
5. Treat Me Like Your Mother
6. Rocking Horse
7. New Pony
8. Bone House
9. Three Birds
10. No Hassle Night
11. Will There Be Enough Water?

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

2 × drie =