London Calling :: British Best in Amsterdam?

In november ging de eerste delegatie Goddeau medewerkers noordwaarts om het ‘beste’ uit het Verenigd Koninkrijk aan het werk te zien in de Paradiso in Amsterdam. Eind april is daar alweer de lente versie van het festival dat al 16 jaar bestaat met deze keer namen als Little Boots, Chew Lips, Eugene McGuinness, Noisettes, Micachu, Dananananaykroyd en Chrome Hoof.

UPDATE 21 april: De volledige line up is bekend.

Tijd om dat London Calling festival eens goed aan U voor te stellen. Het eendaagse festival begon eind 1992 met als achterliggend idee om talentvolle maar nog net niet ontdekte acts uit Groot-Brittannië een kans te geven om te spelen in Nederland. De wat meer gedurfde bands staan al jaren in de kleine bovenzaal geprogrammeerd en de meer toegankelijke acts in de grote zaal. Waar je tegenwoordig ook de optredens van de kleine zaal via een scherm kunt volgen want even snel van de ene naar de andere plek is er al jaren niet meer bij. Het is ook geen exclusieve Britse aangelegenheid meer met bands als Sophia en The Bravery, “het gaat inmiddels meer om het Britse gevoel die de bands uitstralen”, volgens de organisatie. En die ene dag die is inmiddels ook overboord gegooid, want de laatste edities waren het drie dagen met soms zelfs een buitenpodium.

Bands die U voor dat ze groots werden kon aanschouwen waren onder andere Blur, Travis, Placebo, Super Furry Animals, Snow Patrol, The Libertines, Franz Ferdinand, Kaiser Chiefs, Bloc Party en recentelijk The Ting Tings en White Lies.

Deze editie London Calling zal van 30 april tot en met 2 mei plaatsvinden in Amsterdam en reeds bevestigde bands zijn: Stricken City, Passion Pit, Frankmusik, Micachu, The Astroids Galaxy Tour, Chrome Hoof, Dananananaykroyd, Flashguns, Marina and the Diamonds, Grampall Jookabox, Threatmantics, Maps , Little Boots, Chew Lips, Eugene McGuinness, James Yuill, Filthy Dukes, Noisettes, Two Door Cinema Club en The Cinematics. 30 april zal Erol Alkan zijn producer pakje weer even verwisselen voor een oranje shirt om Koninginnedag af te sluiten en het London Calling festival goed af te trappen.

Dus wilt U weten welke Britse bands het waard zijn om in de gaten te houden dan is een tripje Amsterdam misschien wel de moeite, al raden wij U de 30e aan om 4 uur extra reistijd in acht te nemen ivm Koninginnedag.

Donderdag 30 april: Two Door Cinema Club / Jessie Rose Trip / Lowline / Pulled Apart by Horses / Fight Like Apes / Stricken City / Airborne Toxic Event / Golden Silvers / Filthy Dukes / James Yuill / Delphic / Erol Alkan.
Vrijdag 1 mei: Flashguns / Temper Trap / Jookabox / Joy Formidable / Marina and the Diamonds / Dananananaykroyd / Noisettes / The XX / Little Boots / Red Light Company / The Big Pink / Fanfarlo.
Zaterdag 2 mei: Threatmantics / The Phantom Band / Eugene McGuinness / Team Waterpolo / the Backhanded Compliments / The Cinematics / Maps / Frankmusik / Micachu / the Astroids Galaxy Tour / Chew Lips / Chrome Hoof / Amazing Baby. Afterparty met DJ's Arnold & Willem en NME DJ's.

De bijbehorende mixtape kunt U hier gratis neerhalen.

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

5 × 4 =