Coxon terug met een concept album

Je zou het met alle Blur mayhem bijna vergeten, maar Graham Coxon zou vorig jaar een concept album uitbrengen. De platenmaatschappij zag er uiteindelijk vanaf en daarna begon de Blur geruchtenmachine. Voila, een goed moment dus om dat album alsnog uit te brengen bij Transgressive Records.

Coxon en Albarn traden een paar weken geleden al samen op bij de NME Awards, op het moment is Graham op tour met Pete Doherty en volgende week staat hij op SXSW festival in Texas. Maar daarna even geen Blur gedoe maar gewoon zijn 7e solo album The Spinning Top dat op 11 mei uitkomt.

Het album – geproduceerd door Stephen Street – bevat 15 tracks die een man van geboorte tot de dood volgen. Coxon zegt er zelf het volgende over: “het is vooral een akoestisch album – al zit er wel wat elektrisch gitaar in -, ik wilde namelijk laten zien dat het gebruik van akoestische instrumenten niet hoeft te betekenen dat het dan allemaal schattig of sentimenteel klinkt, het heeft invloeden van Martin Carthy, Davey Graham en John Martyn.” Gasten die meespelen met de ietwat minder bekende instrumenten zijn onder andere Robyn Hitchcock, Jas Singh, Louis Vause, Gurjit Sembhi, Danny Thompson, Graham Fox en Jaskase Singh. De stem van de vrouw werd ingezongen door een vriendin en Natasha Marsh zingt de op Medea gebaseerde tovenares.

18 april zal er een gelimiteerde vinyl single “In The Morning” uitkomen voor Record Store Day in Groot-Brittannië en een week na de release van The Spinning Top de single “Sorrow’s Army”.

Touren buiten het Verenigd Koninkrijk zal iets voor het najaar zijn want eerst zijn daar nog Glastonbury en de Hyde Park concerten van Blur. Daarna moet Damon weer aan de slag met zijn andere tien projecten, Alex verder met zijn kaas en kunstenaarsproject en Dave zijn rechtenstudie afronden. Tijd genoeg dus om te touren voor Graham.

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

dertien + 15 =