Nieuw werk en andere huisbaas voor Pelican

Postmetalmonster Pelican heeft laten weten dat hij een punt zet achter zijn samenwerking met label HydraHead (thuisbasis van o.m. Isis en Torche). Zowel band als label bevestigen dat dit gebeurt op vriendschappelijke basis. Pelican heeft intussen getekend bij het toonaangevende Southern Lord.

De band, die op geen tijd uitgroeide tot een van de meest gelauwerde bands in het genre, heeft veel te danken aan het label, “(…) but after 6 years, 3 full lengths, 3 eps, 2 dvds, and a large handful of limited releases we felt like we needed a change of scenery, a chance to try some different waters. In others words, we are the same old Pelican just doing records on a new label.”

Southern Lord, eveneens de thuisbasis van Boris, SunnO))), Om, Earth, Wolves In The Throne Room en een resem andere zwaargewichten zal voor de zomer ook een e.p. van de band uitbrengen. Deze zal twee nieuwe songs (“Embedding The Moss” en “Ephemeral”) en een cover bevatten. De band geeft voorlopig niet vrij welke cover het is en welke gastgitarist onmisbaar was om de opnames tot een goed einde te brengen. Iets zegt ons dat het niet gaat om Axl Peleman.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

2 × 4 =