De Buena Vista Social Club verliest weer een bandlid

Kijk dat het slecht gaat in de muziekindustrie was al langer bekend maar dat deze nieuwssectie ondertussen om de twee dagen dode muzikanten moet vermelden is er dan weer een beetje over.

Deze keer is het één van de jonkies uit de Buena Vista Social Club die het voor gezien houdt, Orlando "Cachaito" López, de contrabassist die wereldwijd bekend werd toen hij meewerkte aan de bekende plaat Buena Vista Social Club. U weet wel het door Ry Cooder geïnitieerde album dat de hemel -geheel terecht overigens- in geprezen werd. De documentaire van Wim Wenders hierover zorgde zelfs voor een Oscarnominatie. Maar de man was daarvoor ook al een fenomeen in Cuba zelf, niet in de laatste plaats door de muzikale familie waar hij uit kwam -zijn oom was Israel "Cachao" López-. Hij vond de descarga muziekstijl mee uit en speelde in één van de bekendste Cubaanse bands uit de jaren 40/50: Orquesta Riverside.

Orlando López overleed gisteren aan de complicaties van een prostaatoperatie in Havana op 76-jarige leeftijd.

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

tien − 1 =