Update :: Fusie tussen Live Nation en Ticketmaster

Persagentschap Reuters vernam uit goede bron dat er vergevorderde gesprekken zijn tussen de multinationals Live Nation en Ticketmaster. Volgens The Wall Street Journal zou het bedrijf Live Nation Ticketmaster gaan heten.
UPDATE – De kogel is door de kerk: de fusie gaat door.

Als de fusie door gaat zou het nieuwe bedrijf één van de sterkste krachten in de muziekwereld worden. Live Nation is ’s werelds grootste concertpromotor, terwijl Ticketmaster ’s werelds grootste ticketverkoper en een belangrijk managementbureau is.

Het gevolg zou zijn dat management, concertorganisatie, ticketverkoop en zelfs merchandising onder één dak verenigd zou worden. Live Nation deed al eerder zulke all-in deals met artiesten als Madonna. Ticketmaster verwierf vorig jaar nog Front Line Management, dat 200 grote namen vertegenwoordigde.

Voor de schrik u om het hart slaat dat concerten en Rock Werchter duurder gaan worden: de deal is nog niet beklonken. En zelfs als de deal doorgaat zijn er nog drempels te overwinnen. Een batterij advocaten van labels, managementbureaus, concertpromotoren en ticketservicebedrijven zijn zich nu al aan het opwarmen om het eventuele nieuwe bedrijf te bestoken met processen wegens monopolievorming. Ook wordt verwacht dat deze fusie scherp in het oog gehouden zal worden door de Obama-administratie. Yes, we can do it!

UPDATE – De fusie gaat door. Het bedrijf zal Live Nation Entertainment heten. De kans is groot dat er wel protest zal aangetekend worden in de rechtzaal. Ook Bruce Springstaan liet al weten dat hij een monopolie van Live Nation Entertainment niet ziet zitten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

een × twee =