The Kills ingetogen op nieuwe EP

Op 23 maart brengen The Kills de EP Black Balloon uit. De titeltrack komt uit het vorig jaar verschenen Midnight Boom maar het Brits-Amerikaanse duo belooft ook enkele onuitgegeven akoestische tracks.

Hoewel hoeken en weerhaken doorgaans de boventoon voeren bij The Kills, toont het duo zich op de nieuwe EP van zijn meest ingetogen kant. Naast de titeltrack zal die nog twee nummers van Midnight Boom bevatten maar dan wel in live-versie. Daarbovenop mag je twee onuitgegeven akoestische nummers verwachten en een cover van “Crazy”. De definitieve tracklist is wel nog niet bevestigd door de platenfirma.

De video voor ”Black Balloon”, de nieuwe single van Jamie Hince en Alison Mosshart, werd geregisseerd door Kenneth Capello en bevat backstage- en toerbeelden van de band, opgenomen met een oude Super 8-camera. Wie een aardige portie sex, drugs en rock 'n' roll verwacht, zal evewel bedrogen uitkomen. De artistieke montage van Capello toont vooral het allesvernietigend ennui van het toerleven.

The Kills hebben trouwens ook een nieuwe tournee aangekondigd. De klemtoon ligt op de VS maar daarnaast doet het duo dit voorjaar ook Duitsland, Nieuw – Zeeland en Australië aan.

Tracklist Black Balloon
Black Balloon
Sour Cherry (live)
Getting Down (live)
Pull a U
Kissy Kissy
Crazy

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

drie × 2 =