PJ Harvey :: Van Broadway naar comedy

De economie mag wereldwijd dan wel gekelderd zijn, PJ Harvey ligt nog steeds goed in de markt! De Britse bruist van activiteit dezer dagen. Niet alleen ligt haar nieuwe plaat A Woman A Man Walked By eind maart in de rekken en schreef ze de soundtrack van een Broadway uitvoering, maar heeft Polly Jean ook nog veelbelovende en op zijn minst verrassende toekomstplannen.

PJ Harvey zou Broadway wel eens van zijn financiële kater kunnen redden, althans dat is hoe de New York Daily News het stelt in een interview met haar in hun krant. Ze schreef de soundtrack van Henrik Ibsens nieuwe productie, Hedda Gabler, een Noors drama uit 1890 waarin Weeds-ster Mary-Louise Parker de hoofdrol speelt. “Ik wil al theater doen sinds ik pas begon met muziek schrijven, ik werd alleen nog nooit benaderd,” aldus PJ. Haar vaak zware en depressieve klanken lijken perfect te rijmen met het drama. De soundtrack is er geen van twaalf in een dozijn, te wijten aan gitaar feedback die op de verkeerde snelheid wordt afgedraaid. Het stuk ging 26 januari in première en zal uitgevoerd worden tot 29 maart.

PJ Harvey staat echter geen dag stil, want op 30 maart zal haar nieuwe album verschijnen. A Woman A Man Walked By zal het tweede album samen met John Parish zijn, na hun in 1996 verschenen Dance Hall At Louse Point.

PJ’s creatieve honger is echter nog niet gestild, want ze vertelt ook dat ze veel aan schilderen en beeldhouwen heeft gedaan en veel poëzie heeft geschreven, waarmee ze genoeg artwork mee verzameld hoopt te hebben voor haar eigen expositie. Als afsluiter kwam ze met een uitspraak van wel heb je nou daar: “Ik zou graag eens een show willen doen met alleen maar stand-up comedy en muziek.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

7 − 6 =