Update :: Ziggy is back from Mars = poppycock

{image}David Bowie haalt mogelijk zijn schminkdoos weer boven en zijn spandexen broekje uit de doos op zolder. Hij zou dit jaar speciaal voor het Coachella Festival in Californië weer in de huid kruipen van zijn alter-ego Ziggy Stardust.
UPDATE 29/01/09- Bowie ontkent de geruchten.

Bowie was eind jaren ’60 een matig succesvolle muzikant. Tot hij in 1971 Ziggy uitvond en één van de eerste rocksterren werd die zich in vreemde, vaak erg vrouwelijke outfits hees. Ziggy was een wezen van Mars die peace, love and understanding op aarde bracht.

Het album The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders from Mars uit 1972 werd een grote hit en Bowie werd een idool dat vele meisjesharten (en jongensharten) deed sneller slaan. Bowie gaf met het hele Ziggy-gebeuren ook zowat de aftrap voor de glam rock, waardoor mannen in spandex broeken en opzichtige make-up normaal werden in de rockwereld. In ’73 vertrok Ziggy en was Bowie gewoon terug Bowie.

Het Coachella Festival probeerde Bowie vorig jaar ook al te overtuigen om op te treden als Ziggy, toen nog tevergeefs. Maar voor de editie van dit jaar zit het er nog in. Het festival is bekend om zijn comebacks en reünies. Zo zouden de organisatoren dit jaar ook nog Pavement willen samenbrengen voor een optreden. In het verleden zorgden ze ook voor reunies van Iggy & The Stooges, The Pixies en The Jesus & The Mary Chain.

UPDATE 29/01/09- Bowie ontkent ondertussen de geruchten dat hij zich terug in strakke broekkousen zou hijsen. En net wanneer wij dachten dat Bowie kiest voor waardig ouder worden doet hij het verhaal af als 'Poppycock', wat zoveel betekent als 'soft dung or diarrhea'. Misschien pastte de pamper gewoon niet in dat spandexen broekje… 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

zeventien − 2 =