Trix is open

Het Antwerpse muziekcentrum Trix krijgt een grote concertzaal. Zo heeft Antwerpen eindelijk ook een grote zaal die niet op Clouseau en Regi gericht is. Dat moet uiteraard gevierd worden. Op 13 en 14 februari wordt de nieuwe zaal in het Hof Ter Lo ingewijd.

 

Het openingsfeestje ‘WE ARE O’PEN’ is dus over twee dagen gespreid. Op de affiche staan uitsluitende Belgische acts met namen als A Brand, Mintzkov, Jerboa, Motek, The Subs, Stijn en Mauro. Tikets voor één dag kosten vijf euro, voor twee dagen betaalt u 8 euro. Om het nog allemaal wat interessanter te maken stellen Creature With The Atom Brain en Stijn hun nieuw werk live voor en zijn er twee albumreleases: Star Club West en Galore (met de frontman van General Mindy). De eerste 500 bezoekers krijgen trouwens gratis een cd van Star Club West, die geheel toepasselijk ook We Are Open heet.

De uitbreiding van Trix past in een verbreding van de activiteiten van het muziekcentrum. Met een grotere zaal kunnen ze uiteraard grotere acts aantrekken (nee Koen en Regi, nee), maar is er ook meer ruimte voor andere zaken als vorming en jaarlijks een aantal ‘artists in redisidence’. The Hickey Underworld, Mintzkov en A Brand mogen daar dit jaar al mee beginnen. Ondertussen zijn er ook plannen voor een grondige renovatie, die in het voorjaar van 2010 zou beginnen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

18 + elf =