Release Das Pop opnieuw uitgesteld

Het gaat van kwaad naar erger wat de release van de nieuwe plaat van de Gentse publiekslievelingen betreft. Niet alleen dateert hun laatst uitgebrachte album The Human Thing al van 2003, maar werd de releasedatum van simpelweg Das Pop, ook al tot twee maal toe opgeschoven.

Het begon allemaal nochtans veelbelovend toen het trio begin dit jaar met de EP Fool For Love op de proppen kwam, gevolgd door het uitbrengen van single Underground op 4 augustus en een doortocht op het hoofdpodium van Pukkelpop die erg gesmaakt werd door het publiek. Reikhalzend werd uitgekeken naar de release van het album op 18 augustus 2008, dat zelfs al in 2005 werd aangekondigd en volledig geproduced zou worden door David en Stephen Dewaele van Soulwax.

Met het oog op deze oorspronkelijke releasedatum, die overigens al een heel tijdje achter ons ligt, moeten we nu met spijt vaststellen dat de plaat nog steeds niet in de rekken ligt. “Niets aan de hand,” dacht menig muziekliefhebber nog toen de datum naar 27 oktober werd opgeschoven, naar verluidt omdat het artwork nog niet af was. Nu deelt Sony BMG echter mee dat de release voor begin volgend jaar gaat zijn. Volgens Sabine Dullaers van Sony BMG is het dit keer echter puur een kwestie van planning. “Ons hoofdkantoor in London zal het nieuwe album begin 2009 op de markt brengen. Das Pop wordt binnen Sony BMG beschouwd als een internationale act en daarom heeft het Belgische kantoor besloten dezelfde planning aan te houden als de UK.”

Das Pop zal met hun titelloze album, oorspronkelijk Fuckland genaamd, erg scherp uit de hoek moeten komen om met deze langverwachte release meer aandacht te krijgen dan met het circus van de afgelopen maanden. Geen wonder dat de I Love t-shirts al een tijdje uit het straatbeeld verdwenen zijn …

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

10 + dertien =