Starsailor heeft plannen voor 2009

De sympathieke Britten van Starsailor zijn terug met een nieuwe plaat getiteld All The Plans, die op 2 maart 2009 zal verschijnen. Het is al hun vierde album, maar wel het eerste bij Virgin Records. De band heeft een tijdje geleden platenfirma EMI bedankt voor bewezen diensten. De eerste single heet “Tell me it’s not over” en zal eind februari uitkomen. De making of van de bijhorende videoclip is reeds op internet te bezichtigen.

Het nieuwe Starsailor-album werd al in oktober aangekondigd, maar we zullen dus nog even moeten wachten. De eerste single “Tell me it’s not over” is alvast een pareltje. Het bevat alle ingrediënten van een typisch Starsailor-nummer: meeslepende, harmonieuze pop, de engelenstem van James Walsch en pianomelodietjes die aan Coldplay doen denken. Gelukkig heeft Walsch net dat tikkeltje meer charisma.

Op de MySpace van Starsailor heeft de band laten weten dat ze met het nieuwe album terug naar hun roots willen gaan. “We've gone more for the emotional, tugging at the heartstrings approach”, aldus zanger James Walsch. Toch zal het niet puur emo zijn: het wordt een mengeling tussen de hardere kant van Starsailor en de romantische kant die we kennen van hun vorige albums. De band heeft zich gefocust op sterke melodieën en simpele arrangementen, en er zal ook heel wat soul te horen zijn. All The Plans bevat ook een bepaalde thematiek: "married life and international politics are some of the key ingredients", wist Walsch te vertellen. Euh… Come again?

Voor zijn vierde plaat heeft Starsailor de hulp ingeroepen van producer Steve Osbourne, die eerder al heeft meegewerkt aan hun debuutalbum Love Is Here. Verder is er ook een bijdrage van Rolling Stone Ron Wood op All The Plans. Dat maakt ons wel héél benieuwd. In een interview in The Sun zei Walsch dat de instemming van Ron Wood onverwachts kwam: “We dachten dat hij het te druk zou hebben om met ons samen te werken, maar hij ging akkoord.”

Na de release van All The Plans zal eind maart ook een Engelse tour volgen.

http://www.starsailor.net
http://www.myspace.com/starsailor
http://www.starsailor.net

recent

Hozier

8 december 2023Vorst Nationaal, Brussel

The Last Dinner Party

8 december 2023Vorst Nationaal, Brussel

Pauline de Bok :: De Poel

Ja, het klimaat verandert. En ja, dat zien we...

Go_A

Trix, Antwerpen

Stick To Your Guns

6 december 2023Vooruit, Gent

verwant

Starsailor

18 november 2023De Roma, Borgerhout

Europe, Starsailor en Sisters Of Mercy naar Rock Zottegem

Rock Zottegem maakt vandaag de langverwachte eerste namen bekend....

Starsailor + Ginga

Ze draaien alweer bijna een decennium mee, maar zeer binnenkort...

Starsailor :: All The Plans

Lieten we No Line On The Horizon van U2...

Starsailor :: 18 maart 2009, Oude Markt

Een handvol nummers, meer had de helft van Starsailor...

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in