Mogelijke reünie voor The Stone Roses, aflevering 101

Een voltallige hereniging van Joy Division is helaas onmogelijk en voor een Smiths-reünie hebben we de hoop al lang opgegeven. Wat The Stone Roses betreft, komt er na talloze geruchten en ontkrachtingen omtrent een reünie misschien weer schot in de zaak. Het wordt echter nog wachten op de instemming van – u raadt het nooit – frontman Ian Brown.

Bassist Mani, momenteel actief bij Primal Scream, heeft reeds de helft van The Roses kunnen overtuigen tot een hereniging. Gitarist John Squire ging meteen akkoord en ook Reni wants to bang the drums again. 2009 wordt volgens Mani het ‘ideale moment’ voor een Stone Roses-reünie, twintig jaar na de release van hun debuutalbum. Enkel zanger Ian Brown wringt nog tegen: “He just needs some working on”, zei Mani op de website Channelbee. Hij vraagt de fans daarom een campagne op te zetten, “vóór we dik en kaal zijn”. Op internet is deze campagne alvast gestart: www.stonerosesreunion.com.

Of Ian Brown wel degelijk zal bezwijken onder de druk van de fans, is nog onzeker. Hij houdt immers al jaren het been stijf wat een reünie betreft. “Not even in the next three lifetimes” zouden The Stone Roses terug samenkomen. Bovendien staat het contact tussen Brown en de andere bandleden nog steeds op een laag pitje. Laten we echter niet wanhopen: van Sting hebben we jarenlang gedacht dat een Police-reünie wel het laatste was wat we van hem konden verwachten.

De reacties van de fans op deze zoveelste mogelijke reünie zijn verdeeld: op de website van NME staan dingen te lezen als “Bring it on Ian, what’s holding you back?”, maar ook “Mani, why? Don’t spoil it!” of “Mani needs to let it die.” Wij daarentegen zien allerminst graten in een eventuele samenkomst: laat maar komen, die good old Roses!

En wat als Ian Brown toch niet inbindt? Dan kan Mani nog altijd aankloppen bij de Gallagherbroers: zij antwoorden immers steevast ‘Mani from Stone Roses’ op de vraag wie er wel eens mag komen bassen bij Oasis.

To be continued…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

achttien − vijftien =