Nieuwe Antony & The Johnsons op 19 januari in de winkels

Antony, letterlijk de grootste janet uit de muziekwereld, heeft geen zittend gat. Na de disco-uitstap met Hercules And Love Affair en een e.p. in 2008, begint hij 2009 met een nieuw album. The Crying Light wordt de langverwachte opvolger van het magistrale I Am A Bird Now uit 2005.

Antony draagt de plaat op aan Kazuo Ohno. Wie? Wel Ohno is een 102 jaar oude Japanse Butoh-danser. Hij siert de albumcover met een foto uit 1977. Ohno stond ook al op de cover van de e.p. Another World. Als mannen verkleedde vrouw is duidelijk de rode draad in de albumcover van Antony And The Johnsons: op I Am A Bird Now werd er gekozen voor Candy Darling (geboren als James Lawrence Slattery) en op het debuut stond dame Antony zelf.

Het album komt uit op 19 januari op het label Secretly Canadian en wordt in Europa verdeeld door Rough Trade. Er volgt ook een wereldtournee, maar voorlopig zijn er enkel Amerikaanse data bekend.

Tracklisting The Crying Light

1. Her Eyes Are Underneath The Ground
2. Epilepsy is Dancing
3. One Dove
4. Kiss My Name
5. The Crying Light
6. Another World
7.,Daylight and the Sun
8. Aeon
9. Dust and Water
10. Everglade

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

vier × twee =