Hercules and Love Affair onthult opvolger Blue Songs

Het project Hercules & Love Affair van de New Yorkse dj Andrew Butler dat vooral door de samenwerking met Antony Hegarty in de spotlights kwam twee jaar geleden, komt begin volgend jaar met opvolger Blue Songs. Zonder Hegarty maar mét Kele Okereke.

Butler liet eerder al in interviews weten dat hij zijn gastmuzikanten graag roteert. Deze keer worden hij, Kim Ann Foxman en nieuw bandlid Mark Pistel -voorheen in Consolidated, U weet wel van o.a. “You Suck”- bijgestaan door de frontman van Bloc Party, Venezolaanse zangeres Aerea Negrot en folkzanger Shaun Wright. De plaat werd gedeeltelijk in Oostenrijk opgenomen en geproduceerd door Patrick Pulsinger. En niet alleen de muzikanten roteren, het ene hippe platenlabel DFA werd ingeruild voor het andere: Moshi Moshi. Over het geluid op het nieuwe album zegt Butler het volgende: “There’s definitely jacking house and there’s definitely even more full-blown disco, but there’s also more experimental, softer music.” “Step Up” het nummer waarop Kele Okereke zingt, zwerft al rond op videokanaal YouTube, al moet U wel slechte geluid- en beeldkwaliteit voor lief nemen aangezien het opgenomen is op een festival.

De tracklist van Blue Songs:

  1. Painted Eyes
  2. My House
  3. Answers Come in Dreams
  4. Leonora
  5. Boy Blue
  6. Falling
  7. I Can’t Wait
  8. Step Up
  9. Visitor
  10. It’s Alright

Hercules & Love Affair treedt 21 oktober op tijdens de Libertine Supersport clubnight in K-NAL te Brussel.
Het album Blue Songs verschijnt 31 januari 2011.

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

elf + 2 =