Bonnie ‘Prince’ Billy kondigt nieuw album aan!

Alweer een nieuwe Bonny Prince! Met ‘Beware’ heeft Will Oldham naar verluidt zijn meest ambitieuze Bonnie ‘Prince’ Billy-album te pakken. Op ‘Beware’ zijn vaste begeleiders als Josh Abrams, Jennifer Hutt, Emmett Kelly en Michael Zerang en special guests als Leroy Bach (ex-Wilco), Jim Becker, Robert Cruz, DV DeVincentis, Jon Langford, Greg Leisez, Dee Alexander en Azita Youseffi te horen, verder aangevuld met jazzy invloeden van Rob Mazurek en Nicole Mitchell. Beware zal een dag voor de officiële releasedatum van 17 maart 2009 reeds te beluisteren zijn op Domino.com.

”Het is allemaal sterker, grandiozer. Kenmerkend is de nieuwe sound zijn die ‘The Prince’ op deze nieuwe plaat voortbrengt, te wijten aan de combinatie van fiddle and steel, gitaar en zang met een dreunende lage ondertoon. Met Beware is Bonnie ‘Prince’ Billy in een nieuw kleedje gestoken, en dit ontdekken is zonder meer erg entertainend,” aldus Domino. Oldham en diens platenfirma doen Beware dus alvast erg veelbelovend klinken. Zo zal de nieuwe plaat voorganger Lie Down in the Light van tafel vegen. Will Oldham zelf beschrijft het nieuwe album dan ook als grootser en ambitieuzer dan The Letting Go (2006)!

Met Beware schotelt Bonny ons tevens een veel uitgebreider menu van de fragiliteit van de ziel en de bij wijlen droeve staat van de menselijke relaties voor dan het typische, alledaagse, rootsrock-menu dat we gewoon zijn. Het wordt beschreven als een bundeling van de kleine momenten in het leven die, doorspekt met onder meer tekstuele hoogstandjes, een vleugje welgeslaagde al dan niet zwarte humor, verklaringen van egoïsme en een heerlijke spitsvondigheid tussen de lijnen door, na enkele luisterbeurten van deze plaat een strakke waarschuwing maken. Beware for Beware!

Tracklist Beware

 1. Beware Your Only Friend
 2. You Can’t Hurt Me Now
 3. My Life’s Work
 4. Death Final
 5. Heart’s Arms
 6. You Don’t Love Me
 7. You Are Lost
 8. I Won’t Ask Again
 9. I Don’t Belong To Anyone
 10. There Is Something I Have To Say
 11. I Am Goodbye
 12. Without Work, You Have Nothing
 13. Untitled

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

twaalf + tien =