Boomtown :: opnieuw pop en rock op Gentse Feesten 2009!

Eindelijk zijn ze er uit: Boomtown zal volgende zomer dan toch weer kunnen plaatsvinden tijdens de Gentse Feest, en wel op de Kouter in het centrum van Gent. De diensten en beleidsvoerders van de stad Gent beslisten dat in een overlegmarathon met de organisatoren, nadat eerdere pogingen om een geschikte locatie te vinden afgesprongen waren. De Gentse Feesten hebben met Boomtown zo hun pop- en rockpodium terug, nadat in 2008 een jaartje verlof moest worden genomen na een vruchteloze zoektocht naar vervanging voor de Oude Beestenmarkt die opengebroken lag.

Voor de terugkeer van Boomtown, dat jaarlijks een hele resem aan zowel internationale als nationale artiesten mag ontvangen, moesten echter heel wat waters doorzwommen worden. De departementen en kabinetten van Feestelijkheden, Cultuur en Jeugd en de dienst Markten en Foren werkten een compromis uit, waarbij alle activiteiten die traditioneel plaatsvinden op de Kouter tijdens de Gentse Feesten, onder meer Bal 1900, Bloemenmarkt en Feestenmarkt, toch kunnen plaatsvinden in combinatie met het bekende voornoemde pop- en rockfestival Boomtown. Hierbij zal ook gezocht worden naar een samenwerking met de Handelsbeurs, die aan hetzelfde plein gelegen is.

Voorlopig is het nog even wachten op de juiste data van Boomtown 2009, die in een later stadium zullen worden bepaald. Intussen is de organisatie alvast gestart met de eerste voorbereidingen om de goede samenspraak met alle betrokken partijen te waarborgen voor de organisatie van Boomtown 2009.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

zeventien − drie =