Antony & The Johnsons gaan symfonische toer op

Het is niet het verhoopte vijfde studioalbum. Wel een symfonische liveopname die alle vorige albums behelst, of een originele manier om een carrièreoverzicht bijeen te brengen.

Op 6 augustus 2012 ligt Cut The World in de platenwinkels. Antony & The Johnsons werkten voor het album samen met het Deense Nationaal Kamerorkest om een selectie van songs uit Antony & the Johnsons, I Am A Bird Now, The Crying Light en Swanlights in een orkestraal versie op te nemen, weliswaar zonder aan de meditatieve kern van de teksten en sfeer te raken. De enige uitzondering vormt “Cut The World”, een gloednieuw nummer dat in de studio is opgenomen en onwennig tussen alle andere liveopnames staat. Zeker omdat het eveneens tot titel van het nieuwe album is omgedoopt.

Een korte video van Antony, opgenomen tijdens een concert, is alvast een kleine warmmaker: de Britse zanger geeft kort uitleg over de achterliggende ideeën van zijn teksten en snijdt daarmee onderwerpen als geloof, natuur en vrouwelijkheid aan. Genoeg redenen om ons toch benieuwd te maken naar Cut The World.

Tracklisting:

1. Cut the World
2. Future Feminism
3. Cripple and the Starfish
4. You Are My Sister
5. Swanlights
6. Epilepsy Is Dancing
7. Another World
8. Kiss My Name
9. I Fell In Love With a Dead Boy
10. The Rapture
11. The Crying Light
12. Twilight

Video:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

2 × twee =