Patrick Wolf in gevecht met de gevestigde muziekindustrie?

Multi-instrumentalist Wolf heeft het afgelopen jaar nogal wat veldslagen (platenlabel, management, liefde, de pers) moeten leveren dus een album uitbrengen dat Battle heet is niet meer dan een logisch gevolg van de weg die hij heeft afgelegd. Wie zou denken dat hij de richting van The Magic Position blijft volgen kent de Zuid-Londense zanger nog niet want ook daarin kiest hij niet voor de gemakkelijkste weg ooit gegaan.

The Magic Position zette hem op de kaart bij de ‘gevestigde’ muziekpers maar helemaal gelukkig met deze situatie was hij daarmee niet aangezien hij niet in een muzikaal hokje geduwd wenst te worden en er ook nog een normaal privé-leven op na wil houden. Zijn nieuwe plaat zou over het oude Londen gaan, een politieke invalshoek hebben, zijn depressie behandelen en nog meer zaken die niet helemaal gegaan zijn zoals hij had gewild. Samenvattend: het bevat dus genoeg materiaal voor meerdere albums maar niet helemaal in de richting die major Universal wilde gaan en dus was een scheiding het onvermijdelijke gevolg.

Afgelopen jaar startte hij al zijn Bloody Chamber Music label waar hij niet eerder uitgebracht materiaal op wil aanbieden, maar ook werk van nieuwe acts. En aangezien het óók in de muziekindustrie al een tijdje moeilijke tijden zijn voor de gemiddelde artiest is hij een deal aangegaan met bandstocks.com. Wat betekent dat muziekliefhebbers een aandeel kunnen nemen in zijn project, voor 10 pond bent U mede-eigenaar van Battle en zorgt U ervoor dat Patrick Wolf zijn eigen weg kan blijven zoeken.

Een nieuwe richting in de muziekindustrie waar niet de platenbazen (en investeerders) maar de luisteraar en de artiest het voor het zeggen heeft? De toekomst zal het uitwijzen.

Wie het allemaal persoonlijk door Patrick Wolf uitgelegd wil krijgen kan terecht op zijn videodagboek waar hij de nieuwe aanpak aankondigt.

Het album Battle zou in het voorjaar van 2009 uit moeten komen, als de aandeelhouders meewerken natuurlijk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

18 − een =