The Prodigy ten strijde tegen indringers

Op 2 maart 2009 verschijnt Invaders Must Die, het vijfde studioalbum van The Prodigy, uitgebracht op hun eigen label Take Me To The Hospital. De eerste single is het gelijknamige “Invaders Must Die” geworden, tevens de opener van de plaat. Vanaf 26 november werd de single bij wijze van voorsmaakje gratis aangeboden op de website van de band. Zowel Liam Howlett, Keith Flint als Maxim zijn weer alledrie van de partij op deze plaat. Het is alweer van het twaalf jaar oude fenomeen The Fat Of The Land geleden dat dat nog het geval was.

Meer dan vier jaar na de release van hun vorige album Always Outnumbered, Never Outgunned bewijst The Prodigy met deze plaat nog steeds te bestaan, want daar was niet iedereen nog even zeker van. In een interview op het Londense radiostation Kiss 100 kondigde producer Liam Howlett aan dat Invaders Must Die melodischer is dan de vorige platen, maar dat het typische lawaaierige oldschoolgeluid van The Prodigy aanwezig blijft, wat de eerste single ook doet vermoeden.

Vanaf december zal er ook een Engelse tour volgen (samen met Dizzee Rascal en Fight Like Apes).Volgens Howlett zal het “een explosie” worden waarin zowel de nieuwe nummers als de oude hits de revue zullen passeren.

Of The Prodigy met de nieuwe plaat nog iets vernieuwend zal brengen, laat staan het niveau halen van Fat Of The Land-klassiekers als “Breathe” of “Smack My Bitch Up”, valt nog af te wachten. Een omschrijving als “melodisch” maakt ons – in het geval van The Prodigy – echter zeer nieuwsgierig. Ook verrassend op Invaders Must Die zijn de gastrollen voor James Rushent van Does It Offend You, Yeah? en Foo Fighters-frontman Dave Grohl, die wat drums heeft ingespeeld. Er zal ook een luxe-editie van de plaat verschijnen met een bonuscd met vier extra nummers.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

4 × 3 =