WERCHTER 2008: Hot Chip :: vrijdag 4 juli, Marquee

Het leukste dance-optreden op Werchter? Hot Chip meneer! Toegegeven, het bonte gezelschap dat het podium oprende, had meer weg van een bende IT-nerds dan van popsterren, maar dat maakte de pret er niet minder om. De Londenaars steken met een brede glimlach hun middelvinger uit naar technopuristen, maar eren tegelijk all things electronica op een ongeziene manier.

Al van bij de eerste scheve drums en opzwepende conga’s in "Shake a Fist" moesten we ellebogen ontwijken en ging de Marquee genadeloos op en neer. "Hold On" bleef maar ontploffen, onder meer dankzij een rist hoekige beats en een briljant gezongen refrein waar zelfs Chris Martin een nier voor zou afstaan.

Veel tijd om af te koelen kregen we niet, want tragere songs zoals "Don’t Dance" en "Wrestlers" had zanger en übernerd Alexis Taylor wijselijk op stal gelaten. Hierdoor werd het optreden misschien iets minder subtiel dan we gewend zijn van Hot Chip, maar wie rouwde daarom met prijsbeesten als de hit "Over and Over" en het op springende beats drijvende "One Pure Thought"? Favoriet was natuurlijk "Ready For The Floor", waarin de falsetstem van Taylor diende op te boksen tegen een volledig uit de bol gaande menigte.

Dat Hot Chip ons graag trakteert op een cover, wisten we al, en dat was dit keer niet anders. Nooit zoveel mensen "Nothing Compares 2U" van Sinéad O’ Connor weten meebrullen. O zo fout, en eigenlijk leek het nergens op, maar dat hoefde ook niet. De buit was al lang binnen. Toch maar eens gaan kijken op Pukkelpop!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

14 − negen =