WERCHTER 2008: MGMT :: zaterdag 5 juli, Marquee

Hipste band van het moment MGMT mocht zaterdagmiddag aantreden in de Marquee. Vooraf waren de verwachtingen hooggespannen. Debuutplaat Oracular Spectacular bulkt immers van de spannende popliedjes. Live blijkt het tot vijftal opgewaardeerde duo daar echter geen navolging aan te kunnen geven.

Laat één ding duidelijk wezen: MGMT is tot grootse dingen in staat. Alleen moet er dan nog serieus gesleuteld worden aan wat er op de planken geboden wordt. Dat was immers maar wat bleekjes: de bandleden oogden vermoeid en leken op routine te drijven.

Dat was verdomd jammer. MGMT beschikt immers over een heel stel ijzersterke songs die live als een gemiddeld flatgebouw overeind blijven, zelfs ondanks een wat makke uitvoering. Tweede nummer en eerste hoogtepunt "Weekend Wars" deed David Bowie ogenblikkelijk dertig jaar jonger ogen. Het daaropvolgende "The Youth" miste dan weer de wat melancholische toets die op plaat wel ruimschoots aanwezig is.

Tweede hoogtepunt "Electric Feel" is een onweerstaanbare meespringer die het publiek uit volle borst meezong. Het dak ging er nog eens af toen de grijsgedraaide zomersingle "Time To Pretend" voorbij kwam. Afsluiten deed MGMT, weer gereduceerd tot duo en mét kleurrijk gewaad, met de aanstekelijke dansvloerkraker "Kids".

MGMT was goed maar behoorde geweldig te zijn. De band heeft enorm veel potentieel, en toonde dat ook. Jammer genoeg was het bij momenten wel wat mak. Geslaagd met Voldoening, maar op Pukkelpop is de band het aan zichzelf verplicht voor Cum Laude en eeuwige roem te gaan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

5 + vier =