Eindejaarslijstje 2007 van Jurgen Dignef

  1. Hipshakes :: Shake Their Hips          Het lekkerste lawaai van het jaar komt niet uit Detroit, maar gewoon uit Engeland.
  2. Black Diamond Heavies. :: Every Damn Time          Black Diamond Heavies bracht grof geschut en lichtgevoeligheid met Every Damn Time in perfecte harmonie. Logisch klinkt dat niet, maar het album is er het perfecte bewijs van.
  3. Mary Weiss :: Dangerous Game          Mary Weiss’ bijdrage aan de muziek met Reigning Sound aan haar zijde mag gerust de comeback van het jaar genoemd worden.
  4. Nathaniel Mayer :: Why Don’t You Give It To Me?          Een paar van de beste muzikanten van Detroit gaven Nathaniel Mayer met Why Don’t You Give It To Me? de kans van zijn leven: om in de reïncarnatie van een funky oppervetzak terug te komen.
  5. C.W. Stoneking :: King Hokum          Na King Hokum zijn wij ervan overtuigd: laat de revival van de vooroorlogse blues een aanvang nemen!
  6. Curlee Wurlee :: Oui Oui          Het franglais rockt! Na Dionysos wordt er nu eveneens in het land van de garage op dezelfde foute manier feest gevierd.
  7. The Routes :: Left My Mind          Uit onze geest was het opbeurende en frisse debuut van het Japanse The Routes in 2007 met niets weg te krijgen.
  8. Pure Country Gold :: Pure Country Gold         Eerlijke rootsrock-‘n-roll waarop er toch alleen maar valt op te dansen? De soulvolle rock-‘n-roll van Pure Country Gold behoort tot het allerbeste wat wij dit jaar op ons bord hebben gehad.
  9. Two Gallants :: The Scenery Of Farewell          Two Gallants’ akoestische EP behoort ongetwijfeld tot het allerbeste wat de groep al heeft uitgebracht. Helaas kon het album Two Gallants heel wat minder bekoren.
  10. King Khan & The Shrines :: What Is?          King Khan kan het eveneens zonder zijn kameraad BBQ eveneens en hoe.

Het was een fijn muziekjaar en dus verdienen deze platen eveneens een vermelding ::
The Shovels :: Dig It!, Seven Tongues Of God :: Mentalization, Demon’s Claws :: Satan’s Little Pet Pig, Lamps :: Lamps, Black Lips :: Good Bad Not Evil , King Louie & The Loose Diamonds :: Memphis Treat

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

3 − 1 =