PUKKELPOP 2007. Cocorosie, 18 augustus, Marquee

Zou de snor van Bianca Cassady eigenlijk echt zijn? We gingen het zaterdag in de Marquee uitzoeken en werden algauw niet alleen van onze sokken geblazen.

De zussen Cassady van Cocorosie zweven op hun onlangs verschenen derde langspeler The Adventures of Ghosthorse and Stillborn tussen droompop, hijgerige lo-fi folk en triphop. Met die eclectische sound schudden ze op Pukkelpop 2007 voorgoed hun status van etherische bosnimfen van zich af om de brug naar het grote publiek te maken. Welaan dan!

Het wordt hoog tijd dat de verzamelde muziekpers de zussen als artiesten serieus neemt. Tijdens de soundcheck al hielden de twee gesticulerend hun mannelijke collega’s, met een begenadigde human beatbox, onder de knoest en tijdens het optreden palmden ze niet alleen moeiteloos het podium, maar de afgeladen volle Marquee én de volksstroom buiten de tent in. De ravissante Sierra Casady had er zin in en was duidelijk en pleine forme in haar polkadot salopette en weinig verhullende gouden bikini. Bianca, doorgaans de spring-in-het-veld van de twee, hield zich aanvankelijk wat afzijdig, getooid in een fluovestje, schuilend onder een onooglijke hoed.

Maar zelfs de valse start van Bianca kon niet verhinderen dat de tent vuur vatte. Sierra (operazangeres van opleiding) nam haar zus op sleeptouw met haar breed meanderende aria’s en wulps heupgewieg en Bianca hitste het gewillige publiek verder op met publiekslieveling “Japan”. Ze nam met haar voix craquelée echter ook moeiteloos de rol van Antony over in de tearjerker “Beautiful Boyz” uit Noah’s Ark. Er wordt de eeuwige kinderen van Cocorosie vaak verweten dat ze wegvluchten in een sprookjeswereld, maar deze passage bewijst dat ze met beide voeten op de grond een publiek bespelen met hun bevreemdende mix van My Little Pony-pop, triphop, hip hop en nu-folk.

Het publiek scandeerde na de set eensgezind om meer en kreeg dat ook van een zichtbaar genietend Cocorosie. Die vreemde bis, die beatboxdreunen, die bloedgeile Sierra maakten dit tot het boeiendste optreden van Pukkelpop 2007. Mogen ze volgend jaar headlinen op een eigen freakstage, Chokri?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

een + 9 =