Eindejaarslijstje 2006 van Philip Fonteyn

Het jaar 2006 zetten we met veel plezier en gierende haast bij het grof vuil, maar dat belet ons niet om voor u nog snel de muzikale hoogtepunten ervan in het smachtende keurslijf van een lijstje te gieten. Opvallende afwezigen dit jaar: vrouwen. U mag zelf wat spitse twijfels mompelen over Placebo.

  1. The Twilight Singers :: Powder Burns
  2. The Veils :: Nux Vomica
  3. Morrissey :: Ringleader Of The Tormentors
  4. Jarvis :: Jarvis
  5. Johnny Cash :: American V: A Hundred Highways
  6. Richard Ashcroft :: Keys To The World
  7. Damien Rice :: 9
  8. Midlake :: The Trials Of Van Occupanther
  9. Stuart A. Staples :: Leaving Songs
  10. Bonnie ‘Prince’ Billy :: The Letting Go

Ook de afvallers vormden dit jaar een prima gezelschap, dat zich braafjes nestelde tussen de nummers 11 en 20 ::
11. Daan :: The Player 12. Sparklehorse : Dreamt For Light Years In The Belly Of A Mountain 13. Bob Dylan :: Modern Times 14. Jeffrey Foucault :: Ghost Repeater 15. Placebo :: Meds 16. Admiral Freebee : Wild Dreams Of New Beginnings 17. Giants Of The Air :: I Am The Co-Pilot 18. Grandaddy :: Just Like The Fambly Cat 19. Sophia :: Technology Won’t Save Us 20. Archive :: Lights

Buiten categorie en zeer de moeite: Neil Young & Crazy Horse (Live At The Filmore East), Mclusky (Mcluskyism), The Blue Aeroplanes (het heerlijke Swagger was eindelijk weer ergens te koop) en Tom Waits (het betere bundelwerk op Orphans: Brawlers, Bawlers & Bastards).

Live stouwden we ons lekker vol met een dubbele portie Morrissey (Amsterdam & Brussel), een flinke hap Twilight Singers (Pukkelpop) & een kwistige geut Radiohead (Pukkelpop). Sympathiek: An Evening With The Triffids (Hasselt)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

19 + negentien =