Eindejaarslijstje 2008 van Philip Fonteyn

Niet echt een verbluffend of vernieuwend muziekjaar, dit aflopend 2008, al prijzen we ons gelukkig dat hier geen politiek lijstje hoeft te prijken. Wij verzamelden ergens vijf minuten muzikale moed en bleken toch vaker dan verwacht onderuit gekegeld door volgende platen:

  1. Drive-By Truckers :: Brighter Than Creations Dark
  2. Madrugda :: Madrugada
  3. The Last Shadow Puppets :: The Age Of The Understatement
  4. Ryan Adams & The Cardinals :: Cardinology
  5. Emmylou Harris :: All I Intended To Be
  6. The Hold Steady :: Stay Positive
  7. Nick Cave & The Bad Seeds :: Dig, Lazarus, Dig!!!
  8. Elbow :: The Seldom Seen Kid
  9. Joe Jackson :: Rain
  10. Sigur Rós :: Með suð í eyrum við spilum endalaust

Haalden wel nog ons hoofd, maar net niet de tabellen: John Hiatt (Same Old Man), Portishead (Third), Elvis Costello & The Imposters (Momofuku), dEUS (Vantage Point), The Gutter Twins (Saturnalia), Conor Oberst (Conor Oberst), Randy Newman (Harps and Angels), Eugene McGuinness (Eugene McGuinness), Brett Anderson (Wilderness), Fleet Foxes (Fleet Foxes), Bon Iver (For Emma, Forever Ago) en AC/DC (Black Ice).

Buiten categorie: Bob Dylan’s Theme Time Radio Hour

Volgende machtige songs krijgen ons nu nog steeds vanaf noot één op de knieën of op de denkbeeldige dansvloer: “What’s On Your Mind?” (Madrugada), “That’s How People Grow Up” (Morrissey), “Smokers Reflect” (dEUS), “Get Over It” (Guillemots), “The Only One” (The Cure), “Love Is Noise” (The Verve), “Wie Danst er Nog?” (Monza), “Hollow Man” (R.E.M.), “Rush Across The Road” (Joe Jackson), “Society” (Eddie Vedder), “Idle Hands” (The Gutter Twins), “Flutter And Wow” (Elvis Costello & The Imposters), “Mr. Love & Justice” (Billy Bragg), “Machine Gun” (Portishead), “Hurt My Baby” (John Hiatt) “White Winter Hymnal” (Fleet Foxes), “Broken Man’s Lament’ (Emmylou Harris), “Mercury” (Bloc Party) “Another World” (Anthony & The Johnsons) en “Look Into The Sky” (Joseph Arthur & The Lonely Astronauts).

We slaagden er weer in een jaar die ellendige broertjes Dewaele te ontlopen en zijn alleen daar al erg dankbaar voor. Verder wel bij momenten hartstochtelijk genoten op concerten van Luka Bloom (Cultureel Centrum Hasselt), Nick Cave & The Bad Seeds (Vorst Nationaal) American Music Club (AB Club) en Joe Jackson (AB). Al onze kegels vlogen majestueus van de bowlingwei bij het optreden van Sigur Rós (Pukkelpop).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

18 + negen =