Sigur Rós :: 15 november, 013 Tilburg

Sigur Ros, 15 november 2005, 013 Tilburg

Een kleine week uitgesteld maar dat was geen probleem voor de vele fans die Sigur Ros opnieuw aan het werk wilden zien. Het enthousiast onthaalde nieuwe album Tàkk, hun meest toegankelijke en poppy volgens velen, vormde de hoofdmoot van het optreden in 013 in Tilburg dat het publiek in extase bracht terwijl een enkeling de wenkbrauwen fronste. Nu eens zalvend zacht dan weer bevreemdend werden ook nummers uit Agaetis Byrjun, ( ) en zelfs Von aan de setlist toegevoegd. Als absolute hoogtepunt gold uiteraard het bisnummer “Popplagið” waarna niets meer te zeggen viel. Zelfs de altijd zo luidruchtige Nederlanders durfden deze maal nauwelijks adem te halen: alleen een sacrale stilte restte.

In The CameraEye van onze man: Jón Birgisson die ook nu de typerende klagende walvisgezangen uit zijn instrument wist te puren.

http://www.sigur-ros.co.uk

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

16 + een =