The Bronx :: The Bronx

Vier jonge honden uit L.A. noemen zich toepasselijk The Bronx en willen dringend hun muziek aan de wereld verkondigen. Wij blijven echter gaarne doof.

The Bronx ontstonden in 2002 en lieten zich in hun nog jonge bestaan snel opmerken tijdens optredens met gevestigde namen als Turbonegro, Hot Hot Heat en Rocket from the Crypt. De legendarische overlevering verhaalt hoe hun eerste concert een onvergetelijke indruk zou hebben nagelaten op de gelukkige aanwezigen. Voor hun zelfgetiteld debuut hokten ze samen met producer Gilby Clarke, man van de Guns n’ Roses-faam, om vervolgens in een live setting hun muziek aan tape toe te vertrouwen.

Die directe aanpak is duidelijk hoorbaar op de plaat. De band slaagt er in om de spontane en gedreven sfeer van een liveconcert over te brengen op de luisteraar. Bovendien is het samenspel vrij strak en gecontroleerd, wat de hier-en-nu-impact nog versterkt. De eerste trits nummers banen zich zonder complexen een brute macadam naar je trommelvlies. The Bronx zweren bij rechttoe-rechtaan punky hardrock ’n roll met hopen energie en branie die er zonder een beleefd verzoek op los hamert.

Maar al gauw verslapt onze aandacht, om af te dwalen naar dagelijkse beslommeringen. De songs zijn onderling inwisselbaar: inzet met een ronkende gitaarriff, band valt in, zanger schreeuwt met overslaande stem, ergens een scheursolo en na twee minuten volgt de sequel. The Bronx beheersen één kunstje, en nog slagen ze er niet in om ergens een pakkende hook binnen te smokkelen. Luid en snel is het wel, maar de nummers verdampen al even gauw als ze de oren zijn binnen geraasd.

In de voorlaatste song "Strobe Life" neemt de band wat gas terug met enkele ingetogen passages. Edoch, in het land der blinden is eenoog koning; het nummer is een wat geforceerde en licht pathetische poging tot het obligate rustpunt in een album. Afsluiter "Los Angeles" is een cover van de Californische punkpioniers X. Heel stiekem moeten we toegeven dat dit eigenlijk de beste song is van de plaat. Tekenend.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

zeven + zestien =