The Coral :: Nightfreak And The Sons Of Becker

De Magic And Medicine-drol is nog niet goed koud of The Coral berooft ons alweer met een mini-album, uitgebracht in beperkte oplage. Tegen beter weten in lieten wij ons echter verleiden om Nightfreak And The Sons Of Becker als een volwaardige opvolger te beluisteren.

The Coral bracht ons in september laatstleden Magic And Medicine, een album dat aanvankelijk veel groeipotentieel in de kuiten had, maar uiteindelijk genekt werd door de overproductie. Om Nightfreak And The Sons Of Becker werd er een hoop minder heisa gemaakt. De plaat klinkt ook minder geproduceerd en dat zou wel eens voor velen de aanleiding kunnen zijn die een langer verblijf in de cd-speler te gunnen.

Nightfreak And The Sons Of Becker is een interessante plaat aangezien ze een totaal ander gezicht van The Coral laat zien. In 2003 kreeg de band de kans om met Blur doorheen Europa te touren en dat heeft hen blijkbaar tot nieuwe inzichten gebracht. De muziek van beiden mag dan in eerste instantie haast onverenigbaar lijken, toch heeft Blur’s nieuwe stijl sporen nagelaten. De toeters en bellen overheersen nog altijd als welig onkruid, maar songs als "Venom Cable", "I Forgot My Name" en "Song Of The Corn" putten kracht uit muziekstijlen die niets met de sixties te maken hebben. Dat deed Blur hen voor op Think Tank.

Naast deze gekke bokkensprongen vertegenwoordigt Nightfreak And The Sons Of Becker ook nog de zelfuitgeroepen duistere kant van The Coral. De purperen hoes met de verkleurde figuren wordt geacht in die richting te wijzen en ook aan de lyrics is de band zich volledig te buiten gegaan. "Please don’t let the light through my window, keep the curtain shut, it brings me good luck…": het hypnotiserende refrein van "Grey Harpoon" vat Nightfreak And The Sons Of Becker samen. Lyrische verwijzingen naar drugsgebruik worden er ook in gedropt, maar het is eerder de psychedelische muziek die daarop kan inspelen.

We houden een dubbel gevoel over aan Nightfreak And The Sons Of Becker. Het is weliswaar leuk dat The Coral haar muziek anders naar buiten brengt, maar daarbij mag de muziek zelf nooit in het gedrang komen. In dit geval vervalt de experimentele kant al vlug tot gekunstel en daardoor verliest het album veel te veel kracht. Door Nightfreak And The Sons Of Becker in beperkte oplage op u los te laten speelt The Coral het spel slim. Ze onttrekken zich aan een hoop media-aandacht terwijl ze de spotlights toch niet té lang ontlopen. Wij hopen die sluwheid in de toekomst vooral naar hun muziek vertaald te zien.

http://www.thecoral.co.uk/
http://www.thecoral.co.uk/
Deltasonic

verwant

The Coral :: Butterfly House

Cooperative Music, 2011 V2/Munich Niet in verwarring te brengen met het...

The Coral :: Roots & Echoes

The Vines, The Datsuns, The Music, The Zutons, The...

The Coral :: Roots & Echoes

Tja, je bent een havenstad of je bent het...

The Coral :: The Invisible Invasion

Na drie jaar The Coral lijkt er nog zeer...

The Coral

17 oktober 2003 Brussel - Ancienne Belgique Het gebeurt niet vaak...

aanraders

Girl In Red :: I’M DOING IT AGAIN BABY!

Somberte verkoopt, zo ook de sad girl aesthetic waar...

Vampire Weekend :: Only God Was Above Us

Haal de witte sokken en debardeurs boven: Vampire Weekend...

Ivy Falls :: Sense & Nonsense

Rol de gordijnen maar dicht, kruip gezellig onder een...

Hurray For The Riff Raff :: The Past Is Still Alive

Alynda Segarra. Bound for Glory. Was Small Town Heroes in...

Daniel Boeckner :: Boeckner!

Als kind is Dan Boeckner zeker niet in een...

recent

Salem

De 'mean streets' van Marseille vormden al eerder het...

Stake :: ”Ik zie ons nog wel doorgaan tot we baarden hebben als ZZ Top”

We hebben het met de manager gecheckt: bedoelde hij...

Roncha :: Fleecedekentje Thuglife

Berichtje aan alle rappers van België: goed bezig. Onze...

The Gentlemen – Seizoen 1

De serie The Gentlemen was een paar jaar geleden...

Louise van den Heuvel :: Sonic Hug

Op Sonic Hug neemt Louise van den Heuvel de...

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in