Macy Gray :: The Trouble With Being Myself

R&B-madammen in overvloed in het huidige muzieklandschap, de één al wat commerciëler dan de ander. Met haar opmerkelijke raspstem wist onvervalst party-animal Macy Gray al snel haar eigen territorium af te bakenen binnen het genre. Met als directe buren Erykah Badu en souldiva Angie Stone, vertoeft ze daar in goed gezelschap.

The Trouble With Being Myself, Grays nieuwste, verstevigt haar positie: een boeiende en afwisselende verzameling van nummers zoals we ze van haar verwachten. Geen grote verrassingen, genrewendingen of innoverende experimenten, maar steengoede muziek die elk moment van de dag op ons losgelaten mag worden.

Opener en single "When I See You" is al meteen een voltreffer van formaat. Met de feestneus op leidt ze ons rond op haar feestje. Op "It Ain’t The Money" lopen we niemand minder dan little genius Beck en Pharoahe Monch tegen het lijf. Macy Gray weet duidelijk wie ze moet uitnodigen om de sfeer de hoogte in de stuwen.

Met "She Ain’t Right For You" en "Jesus For A Day" gooit ze het even over een heel andere boeg: it’s ballad time! Ontroerende zeemzoete liedjes op een bedje van strijkers voor de romantici onder ons. Lang kan ze echter niet stil blijven zitten, ons Macy. Dan maar even funky uit de hoek gekomen met "She Don’t Write Songs About You" en het optimistische "Come Together". Het gaat goed met Macy Gray en iedereen mag het weten.

Het opvallendste nummer op The Trouble With Being Myself is het ietwat lugubere "My Fondest Childhood Memories". Op een catchy ska-beatje haalt ze doodleuk morbide jeugdherinneringen op over hoe ze de minnaars van haar moeder en vader een kopje kleiner heeft gemaakt. "My parents are still happily married thanks to me", verkondigt ze trots. Het doel heiligt de middelen, we guess?

Macy Gray voelt zich goed in haar vel, daar laat ze op The Trouble With Being Myself geen twijfel over bestaan. Het resultaat is een uitermate positieve, doch niet onmisbare, plaat die bruist van de energie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

13 + elf =