Lefto Early Bird :: I Sing To Find Peace Of Mind

De vroege vogel vangt de worm: helemaal aan het begin van het jaar brengt Lefto Early Bird een gesmaakt voorproefje van zijn aankomend solo-album uit. I Sing To Find Peace of Mind combineert jazz en electronica - of wat had u gedacht?

Lefto Early Bird – nog steeds your favourite DJ’s favourite DJ – vindt zielenrust in zijn nieuwe single, het etherische en housy “I Sing To Find Peace Of Mind”.

Plaatjes draaien kan hij als de beste, daar is iedereen het over eens, maar af en toe voelt de Brusselaar ook de behoefte om zelf van die plaatjes te maken. “I Sing To Find Peace Of Mind” is de aankondiging van een solo-album dat zal verschijnen op Brownswood Records, het label van Lefto’s vriend Gilles Peterson.

Het is de bedoeling dat de plaat zeer persoonlijk zal aanvoelen, en deze single levert meteen een perfecte blauwdruk af van al wat Stéphane Lallemand tot Lefto maakt. Een jazzy en spacy baslijn met een scheutje Thundercat-op-een-luie-zondagmiddag-vibes haalt de zweverige saxofoonintro neer richting aarde. Subtiel stampende electronica, waarover een piano en ongrijpbare vrouwenstem vrij spel krijgen, geven dit nummer het gevoel alsof het niet kan kiezen tussen de valavond, de nacht of de ochtendstond. Eigenlijk is kiezen niet nodig en past het nummer op elk moment van de dag.

recent

Roncha & Chillow :: Juste D’Echte

En u? Wie wil u rond uw bed zien...

Maxim Osipov :: Kilometer 101

Dat zelfs op al onschadelijk gemaakte dissidentie nog steeds...

Porcelain id :: Bibi:1

Ook wij moeten er soms aan herinnerd worden dat...

Ronker :: Slow Murder

Daar zijn ze dan terug. Na de openingspunch van...

Talking Heads: Stop Making Sense

De techniek staat niet stil, nostalgie verkoopt. Het digitaal...

verwant

Nag & Lefto Early Bird :: Nieuwe Dingen

U zoekt nog een soulvolle housetrack om uw weekend...

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in