Lefto Early Bird :: I Sing To Find Peace Of Mind

De vroege vogel vangt de worm: helemaal aan het begin van het jaar brengt Lefto Early Bird een gesmaakt voorproefje van zijn aankomend solo-album uit. I Sing To Find Peace of Mind combineert jazz en electronica - of wat had u gedacht?

Lefto Early Bird – nog steeds your favourite DJ’s favourite DJ – vindt zielenrust in zijn nieuwe single, het etherische en housy “I Sing To Find Peace Of Mind”.

Plaatjes draaien kan hij als de beste, daar is iedereen het over eens, maar af en toe voelt de Brusselaar ook de behoefte om zelf van die plaatjes te maken. “I Sing To Find Peace Of Mind” is de aankondiging van een solo-album dat zal verschijnen op Brownswood Records, het label van Lefto’s vriend Gilles Peterson.

Het is de bedoeling dat de plaat zeer persoonlijk zal aanvoelen, en deze single levert meteen een perfecte blauwdruk af van al wat Stéphane Lallemand tot Lefto maakt. Een jazzy en spacy baslijn met een scheutje Thundercat-op-een-luie-zondagmiddag-vibes haalt de zweverige saxofoonintro neer richting aarde. Subtiel stampende electronica, waarover een piano en ongrijpbare vrouwenstem vrij spel krijgen, geven dit nummer het gevoel alsof het niet kan kiezen tussen de valavond, de nacht of de ochtendstond. Eigenlijk is kiezen niet nodig en past het nummer op elk moment van de dag.

recent

Constant Permeke in tegenlicht :: Permekemuseum, Jabbeke

In 2020 sloot het Permekemuseum voor een grondige renovatie...

Zap Mama

25 april 2024De Roma, Borgerhout

Teddy Swims

25 april 2024Trix, Antwerpen

English Teacher :: This Could Be Texas

Muziek die in de rondte stuitert als een lading...

Keane

25 april 2024Koninklijk Circus, Brussel

"Wat een zaal! Hier zouden we wel een week...

verwant

Lefto Early Bird : “De ups en downs van mijn emoties”

Naar aanleiding van de release van Motherless Father spreken...

Lefto Early Bird :: Motherless Father

Lefto Early Bird, de man die normaal de lont...

Nag & Lefto Early Bird :: Nieuwe Dingen

U zoekt nog een soulvolle housetrack om uw weekend...

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in